معاون برنامهریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه صندوق بیمه نهاد کشاورزی دو هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان بدهکار است، گفت: دولت در سالهای اخیر مبالغی که باید به صندوق میداد را صرف پرداخت یارانهها و مسکن مهر کرده و هزینههای بخش کشاورزی را پرداخت نکرده است.
عبدالمهدی بخشنده در مراسم تودیع و معارفه رییس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان با بیان اینکه بر اساس قانون اساسی، سند چشم انداز و سند توسعه، وظیفه وزارت جهاد کشاورزی ساماندهی بخش کشاورزی، افزایش بهرهوری و تامین امنیت غذایی مردم است، اظهار کرد: بر اساس آمارها اعلام شده از سوی سازمان جهاد کشاورزی میزان تولیدات کشاورزی در سال گذشته ۱۱۸ میلیون تن بوده اما بهتر است در این آمار تجدید نظر کرده و این آمار را به یک عدد معقولانهتر برسانیم.
وی افزود: در سال گذشته ۲۲ میلیون تن محصول کشاورزی با هزینه معادل ۱۵ میلیارد دلار وارد کشور شده است و همچنین تا پایان سال ۲۱.۵ میلیون تن محصول کشاورزی وارد کشور خواهد شد که این ارقام باعث شرمندگی است.
معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه در سال گذشته بیش از هفت میلیون تن و امسال نیز باید ۷.۲ میلیون تن واردات گندم داشته باشیم که برای ما چندان این موضوع خوشحال کننده نیست، اضافه کرد: در چند سال اخیر محصولات کشاورزی که وارد کشور شده محصولاتی بوده است که کشاورزان داخلی توانایی تولید آنها را داشتهاند.
بخشنده با بیان اینکه دولت تدبیر و امید قول به تامین اقلام اساسی مردم با محصولات داخلی داده است، خاطرنشان کرد: اما ۲۲ میلیون تن واردات در سال گذشته رقم کمی نبوده و برای کاهش آن احتیاج به برنامه ریزیهای سخت و پشتیبانی کشاورزان داریم تا بخش عمدهای از اقلام اساسی را در کشور تولید کنیم.
وی بیشتر سازمانهایی که کمک کننده و پشتیبان تولید کنندگان هستند را امروز دچار مشکلات فراوانی دانست که باری بر دوش کشاورزان و تولید کنندگان هستند و گفت: این سازمانها مانند شرکت خدماتی که تامین کود را به عهده داشته امروزه با بدهی به مبلغ یک هزار و ۴۰۰ میلیار تومان زمین گیر شده و نمیتواند خدماتی ارائه دهد به همین دلیل برای تامین کود مخصوصا کود فسفاتی وزارت جهاد کشاورزی این کار را به شرکتهای خدماتی دیگر واگذار کرده است.
معاون برنامهریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه در کشور برای تولید گندم به ۶.۵ میلیون هکتار سطح زیر کشت نیاز داریم، تصریح کرد: اکنون ۴.۵ میلیون هکتار سطح زیر کشت دیم و ۲.۵ میلیون هکتار سطح زیر کشت آبی است که امیدواریم مجموع این ۶.۵ میلیون هکتار بتواند گندم مورد نیاز کشور را تامین کند.
وی فصل شروع کار دولت را همزمان با فصل کشت دانست و افزود: با مصادف شدن شروع کار دولت و فصل کشت متوجه شدیم کودی در منابع موجود نیست و با محاسباتی که انجام شد برای تامین کود حداقل به دو ماه وقت نیاز داشتیم اما با تلاش وزیر جهاد کشاورزی در تامین کود از ۶.۵ میلیون هکتار توانستیم ۸۰ درصد از کود اراضی را تامین کنیم و تنها ۲۰ درصد از اراضی باقی مانده است.
بخشنده با بیان اینکه صندوق بیمه نهاد کشاورزی اکنون برای تامین مخارج نیاز به هزار میلیارد تومان دارد، گفت: اما در بودجه ۹۲ برای این نهاد تنها ۱۵۰ میلیارد تومان تخصیص داده شده بود که رییس جمهوری این بودجه را به ۵۰۰ میلیارد تومان افزایش داد.
وی، بانک کشاورزی را یکی دیگر از پشتیبانان کشاورزان دانست و افزود: این بانک پنج هزار میلیارد تومان از دولت قبلی طلبکار بود به این معنا که دولت ابلاغات و تعهداتی را به این بانک انجام داده ولی تا کنون آنها تامین نشده است.
معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی وزیر جهاد کشاورزی درخصوص بخش مکانیزیسون نیز گفت: باید تا پایان سال ۱۰۰۰ تن کمپاین جدید وارد بخش کشاورزی شود، اما متاسفانه در شروع کار دولت جدید تنها ۴۰تن کمپاین توزیع شده بود.
بخشنده با بیان اینکه بودجه عمرانی کشور نیز بسیار محدود است، ادامه داد: تخصیص عمرانی استان اصفهان در حدود ۲۳ درصد بوده اما در بخش کشاورزی در سطح کشور ۲۴درصد توانستهایم پوشش بدهیم.
وی با اشاره به اینکه کاهش اعتبارات وزارت جهاد کشاورزی را موظف به تلاش بیشتر میکند، گفت: امیدواریم با کمک کشاورزان و تمامی نهادهای پشتیبان این مشکلات را حل کنیم.
معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی وزیر جهاد کشاورزی اقلیم کشور را اقلیم شکنندهای دانست و تصریح کرد: نماینده بخش کشاورزان استان اصفهان میگوید اگر زاینده رود از استان اصفهان حذف شود ۵۰ درصد بخش کشاورزی استان لغو و پنج درصد بر بیکاران استان افزوده میشود اما باید گفت در همه استان این وضع حاکم است.
بخشنده با بیان اینکه درخصوص آبهای زیرزمینی باید بتوانیم برنامهریزی کنیم، ادامه داد: چند سالی است که با خشکسالی رو به رو بودهایم و آبهای زیرزمینی محدود شده است و این موضوع ما را ملزم به اقدامات اجتناب ناپذیری کرده که بتوانیم خود را با این شرایط سازگار کنیم.
وی با بیان اینکه باید قانونهای تصویب شده در بخش کشاورزی به اجرا درآید، گفت: ما مسوولان بخش کشاورزی هستیم و باید جوابگوی تولیدکنندگان و کشاورزان باشیم. در بودجه سال ۹۳ خط و خطوط بخش کشاورزی نباید کم شود و باید تسهیلاتی در سال جاری برای کمک به بخش کشاورزی در نظر گرفته شود.
وی در پاسخ به گفتههای یکی از تولیدکنندگان مرغ استان درخصوص عدم توجه کافی مسوولان دولت قبلی در رفع مشکلات تولید کنندگان مرغ و افزایش نهادههای دامی و خوراک طیور گفت: ما به عنوان متولیان جهاد کشاورزی موظف هستیم ابزار کار تولید کنندگان را تامین کرده و در مقابل خدمات ارائه شده به تولیدکنندگان انتظار تولید از آنها داشته باشیم و شما نیز برای تولید از هزینههای اضافی چشمپوشی کرده و تولید خود را هرچه بهتر و بیشتر ارائه کنید.
۳۱۳۱