سید جمال ساداتیان تهیهکننده سینمای ایران درباره برگزاری نمایشگاهی با موضوع صنعت سینما که قرارست بهمن ماه در ایران برگزار شود به خبرنگار مهر گفت: این نمایشگاه فرصت مناسبی برای ارزیابی تواناییها و داشتههای سینمای ایران است تا برای اولین بار تمام تشکیلات و امکانات سینمایی کشور در یک محل جمع و ارائه شوند و ارزیابی درستی از لحاظ دانش فنی سینمایی و تکنولوژی اتفاق بیفتد. از این طریق می توانیم به این آگاهی برسیم که سینمای ایران در این زمینه چه داشته هایی دارد و در چه جایگاهی ایستاده است. همچین شاید مشاهده تمام ظرفیتها باعث جرقهای شود و به استراتژی جدیدتری در این مورد برسیم.
وی در ادامه صحبتهای خود با اشاره به سابقه تاریخی این چنین نمایشگاهها افزود: تاریخچه برگزاری نمایشگاههای این چنینی سابقه ۸۰-۹۰ ساله دارد و رقابت جهانی در این مورد به وجود آمده تا کمپانیهای سازنده جدیدترین تکنولوژی خود را برای مردم دنیا به نمایش بگذارند و به رخ رقیبهایشان بکشند. جدا از این رقابتها نمایشگاهها فرصتی است که تولیدکننده بازاری جدید برای خود پیدا کند و مصرف کننده هم به دنبال تجهیزاتی باشد که او را به عملی کردن اهداف ذهنی خود در فیلمسازی نزدیک کند.
ساداتیان که این روزها تهیهکنندگی جدیدترین فیلم بهروز افخمی با نام “آذر، شهدخت، پرویز و دیگران”را برعهده دارد، وضعیت سینمای ایران در واردات را مناسب نمیبیند و در این مورد این طور توضیح داد: ایران از لحاظ تولید در جهان جایگاه قابل توجهی دارد اما از لحاظ تکنولوژی بسیار عقب هستیم و حتی میتوانیم بگوییم از لحاظ تولید صفر هستیم. حقیقت این است که ما از نظر تولید ابزارآلات فنی سینما حرفی برای گفتن نداریم و تمام آنچه که داریم، وارد شده از کشورهای دیگر است اما سینمای ایران در سینماسازی، تجهیزات سالن و تجهیزات فیلمسازی حتی مصرفکننده بهروزی هم نیست. حتی در قسمت نرم افزاری هم از دانش فیلمسازی دنیا عقب هستیم. در سینمای جهان با سیستم CGI تحولی ایجاد شده است اما ما هنوز دچار مشکلات متعدد در حوزه جلوههای ویژه بصری هستیم. سینمای ما برای فقط اینکه بتواند مصرف کننده به روزی باشد باید پول بیشتری خرج کند و از جدیدترین ابزارآلات بهره ببرد اما سقف مالی سینما کوتاه است و وضعیت اقتصادی این امکان را از ما میگیرد.
وی با اشاره به کاربردهای عملی که این نمایشگاه میتواند داشته باشد، افزود: نمایشگاه برای من تهیهکننده وقتی جذاب میشود و من را ترغیب میکند که در آن شرکت کنم که ابزارهای کارم را با فناوری جدیدی عرضه کند و موجب پیشرفت در فیلمسازی شود. به عنوان مثال دستگاهی را معرفی کند که به جای اینکه برای گرفتن پلانهای حرکتی کارمات روی کاپوت ماشین ببندیم با استفاده از آن خیلی سادهتر حرکت ماشین را فیلمبرداری کنیم یا دوربینی که سرعت و کیفیت فیلمبرداری را بیشتر کند.
نمایشگاه تخصصی “صنعت سینما و تجهیزات وابسته” (ایران سینکس ۹۲) از ۲۴ تا ۲۷ بهمن ماه سال جاری در سالن میلاد محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار میشود. این نخستینبار است که در حوزه سینما نمایشگاهی با رویکرد تخصصی در زمینه تجهیزات و امکانات تولید فیلم در شرف برگزاری است.