رحمت امینی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به متن نمایشنامه “برگزین” نوشته حمیدرضا آدرنگ که آن را چهارشنبه ۱۳ آذر ماه در تماشاخانه ماه حوزه هنری اجراخوانی کرد، گفت: این نمایشنامه در راستای نمایشنامههای طرح “سوگنامهها و سوگچامهها” که نمایشنامهخوانی ویژه آثار مذهبی- عاشورایی است، اجرا شد. در این طرح ۱۰ نمایشنامه انتخاب شده و همزمان با شروع ماه صفر خوانش می شوند.
وی ادامه داد: البته نمایشنامه “برگزین” به صورت اجراخوانی بود و من این نحوه از اجرا و این اصطلاح را اولین بار با “جیجک علیشاه” پیشنهاد دادم. اجراخوانی شیوهای از اجرا بین نمایشنامهخوانی و اجرای کامل است که در آن از هزینههای یک اجرای کامل کاسته میشود. حتی به نظر من اجراخوانی در کشور ما میتواند از نمایشنامهخوانی مفیدتر باشد البته شاید همه متنها این قابلیت را نداشته باشند ولی برای متن های ایرانی و شیوه های کاری مثل روحوضی، تعزیه و نمایشهایی از این دست که دکور رئالیستی نیست و میتوان دکور و زمان و مکان را به صورت روایی اعلام کرد، از این شیوه استفاده می شود.
رییس مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری بر تاثیر بیشتر اجراخوانی با توجه به فرم مینیمال آن اشاره و بیان کرد: اکثر مخاطبان هنگام اجراخوانی “جیجک علیشاه” آن را به دلیل همین مینی مال بودن، اجرای کاملی میدانستند و حالا شاید دوباره این کار را در فرهنگسرای نیاوران اجراخوانی کنیم.
کارگردان نمایش “برگزین” درباره جزییات این اثر توضیح داد: “برگزین” دغدغههای بزرگی دارد و تنها نمیخواهد یک روایت صرف را ارایه دهد. این نمایش واقه کربلا را از زاویههای دیگری هم نشان میدهد و مخاطب را وادار به تامل می کند. انتخاب این متن به یک اجرای غیرحرفهای و ابتدایی برمیگردد و من همان زمان تصمیم گرفتم یک روز این نمایشنامه را کار کنم و حتی از آذرنگ هم اجازه گرفتم.
“طرح سوگ نامهها و سوگ چامهها” نمایشنامه خوانی و اجراخوانی ویژه آثار مذهبی- عاشورایی است که از تاریخ ۱۳ آذر ماه با اجراخوانی نمایشنامه “برگزین” آغاز شد و تا ۲۲ آذرماه هر روز ساعت ۱۴ در تماشاخانه ماه حوزه هنری ادامه خواهد داشت.
امروز ۱۵ آذر ساعت ۱۶ نیز نمایشنامه “غریبههای همیشگی” به نویسندگی شهرام کرمی و کارگردانی سامان خلیلیان خوانش خواهد شد.