به گزارش خبرنگار مهر، مراسم نکوداشت استاد علی آهی که در قالب یکی از برنامههای «پرده عشاق» از سوی سازمان فرهنگی ـ هنری شهرداری تهران در مجموعه فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی برگزار میشد، با استقبال گسترده شاعران، مداحان و مدیران فرهنگی مواجه شد که البته حاشیههایی هم بر این برنامه ۳ ساعته مترتب بود.
این افراد البته محافظ مخصوص هیچ کدام از مسئولان شهرداری نبودند و وقتی حاج علی آهی در پایان مراسم قصد داشت برای استراحت به دفتر تالار برود، یکی از آنها برای همراهی با او، سهمیه تعیین کرد و گفت: فقط دو نفر با حاج آقا بروند داخل!
ـ حاج اکبر بازوبند، مداح سرشناس غرب تهران، نوحه «شیعتی» منتسب به سیدالشهدا (ع) در روز عاشورا را سر داد و جمعیت با نوای گرم او برای شنیدن اشعار حاج غلامرضا سازگار آماده شدند.
ـ قبل از آن که حاج علی انسانی، شاعر آئینی و مداح اهل بیت برای سخنرانی و مرثیهخوانی به جایگاه برود، حاج منصور ارضی از جای خود برخاست و سالن را ترک کرد. انسانی که از رفتن او اطلاع نداشت، پشت تریبون از جمع پرسید: «آقامنصور رفت؟» انسانی میخواست ارضی را برای گفتن چند جمله درباره حاج علی آهی به جایگاه دعوت کند که نبود.
حضور حاج منصور ارضی ـ که همواره از سوی طیفی از مداحان مورد انتقاد قرار میگیرد ـ در مراسم نکوداشت استاد علی آهی، مورد استقبال ذاکران قرار گرفت.
ـ خانمی با دور زدن ردیف اول و از مقابل دوربینهای عکاسی و فیلمبرداری، با اعتماد بنفس کامل خود را به حجتالاسلام شهاب مرادی رساند و در کنار او قرار گرفت. به نظر میرسید که او خبرنگار یکی از رسانهها باشد که قصد دارد با فرصتطلبی گفتگوی اختصاصی با رئیس جدید سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران را از دست ندهد، اما دقیقاً پای یکی از دوربینهای اصلی فیلمبرداری نشست.
شهاب مرادی هم که در حال استماع روضه بود از گفتگو با این خانم امتناع کرد. اصرار این خانم باعث شد تا مصطفی خرسندی، مشاور مذهبی شهردار تهران و دو نفر دیگر نزد او آمدند و از وی خواستند آنجا را ترک کند.
این در حالی بود که حجتالاسلام شجاعی، در حال مرثیهخوانی بود و حضور آن زن نظم برنامه را داشت از بین میبرد. عاقبت هم با ترک مجلس، مشخص نشد آن خانم، خبرنگار بود یا نه؟ او حاضر نشده بود کارت شناساییاش را به مسئولان برگزاری برنامه نشان دهد.
ـ حجتالاسلام شجاعی ـ که از اهل منبر بسیار باسابقه است ـ دو بار از محمدباقر قالیباف، شهردار تهران با عنوان «دانشمند» یاد کرد.
ـ جایگاه (سن) سالن بسیار کمتحمل بود و بارها اعلام شد که مهمانان بعد از مراسم تقدیر، رونمایی کتاب و اهدای یادگاریها به حاج علی آهی، هرچه سریعتر جایگاه را ترک کنند، چون ممکن است به علت سنگینی افراد فرو بریزد.
ـ غیبت دکتر حسین آهی، ادیب، شاعر، پژوهشگر، استاد دانشگاه و فرزند استاد علی آهی از چشم هرکس دور ماند از نگاه غلامرضا سازگار ـ که شعری در وصف علی آهی آماده کرده بود ـ دور نماند. حسین آهی سالها پیش به عنوان مجری برنامههای ادبی در سیمای جمهوری اسلامی حضور داشت، اما مدتهاست که در محافل و مجامع ادبی ظاهر نمیشود. حسین آهی که ۴ دهه قبل با تخلص «ابن آهی» شعر میسرود، درباره برخی مباحث شعری و ادبی با پدر خود اختلاف نظر دارد.
ـ رسالت بوذری، شاعر، کارشناس مذهبی و مجری تلویزیون که اجرای این برنامه را بر عهده داشت، میخواست حاضران، آخرین جملات برنامه و دعای پایان مراسم را از زبان استاد علی آهی بشنوند، اما این شاعر ۸۵ ساله اشاره کرد که توان سخن گفتن ندارد و دعای خاتمه مجلس را به حجتالاسلام شجاعی سپرد.