استاندار اردبیل گفت: از ابتدای امسال تاکنون ۶۱ درصد تعهدات استان محقق شده است.
اردبیل نیوز: اکبر نیکزاد در جلسه کارگروه تخصصی اشتغال اردبیل که با حضور مدیران دستگاههای اجرایی و بانکهای عامل در استانداری برگزار شد، اظهار داشت: در مجموع تعهد اشتغال امسال دستگاههای اجرایی استان ۴۳ هزار و ۹۰۷ نفر بوده که از این تعداد تاکنون با گذشت ۹ ماه از سال ۲۷ هزار و ۱۷ اشتغال ایجاد شده است.
وی بیان داشت: در دو هفته گذشته رقم اشتغال ایجاد شده شش درصد افزایش یافته و از ۵۵ درصد به حدود ۶۱ درصد رسیده است.
این مسئول با اشاره به تحقق اشتغال دستگاههای اجرایی مختلف و ثبت آن در سامانه رصد تا ششم دی ماه گفت: آب و فاضلاب شهری از ۱۰ تعهد اشتغال خود به ۱۰ مورد عمل کرده و آب و فاضلاب روستایی نیز از ۱۱۲ تعهد اشتغال خود به ۷۴ اشتغال عمل کرده که حدود ۶۶ درصد تعهدات را شامل میشود.
استاندار اردبیل افزود: فنی و حرفهای ۱۰۷ درصد، آموزش و پرورش ۲۶۰ درصد، زندانهای استان ۳۵ درصد، بنیاد شهید ۱۰۰ درصد و بنیاد مسکن نیز ۸۴ درصد تعهد خود را عملیاتی کردند.
نیکزاد با بیان اینکه جهادکشاورزی از ۷ هزار تعهد اشتغال خود به ۲۵۴ مورد عمل کرده است، گفت: این دستگاه اجرایی ۲۹ درصد، حمل و نقل ۱۰۸ درصد، دانشگاه علوم پزشکی به ۴۹ درصد تعهد اشتغال خود در ۹ ماه امسال عمل کردند.
رئیس کارگروه تخصصی اشتغال استان اردبیل با بیان اینکه راه و شهرسازی ۳ هزار و ۳۹۸ تعهد اشتغال داشته است، افزود: این دستگاه اجرایی ۱۸۴ درصد تعهد اشتغال خود را عملیاتی کرده و به آن جامه عمل پوشانده است.
وی بیان داشت: بهزیستی از ۱۰۰۰ تعهد اشتغال خود ۴۶ درصد، آب منطقهای از ۷۵۰ تعهد اشتغال خود ۴۶ درصد برق استان اردبیل ۹۷ درصد و شرکت شهرکهای صنعتی به ۳۶ درصد تعهد اشتغال خود عمل کردهاند.
این مسئول در خصوص عملکرد صندوق مهر امام رضا نیز گفت: این صندوق از تعهد ۴ هزار اشتغال خود به ۴۳ درصد، صنعت و معدن به ۴۶ درصد، و فرهنگ و ارشاد اسلامی به ۲۰ درصد تعهدات اشتغال خود در ۹ ماه امسال عمل کردهاند.
نیکزاد تعهد اشتغال کمیته امداد به عنوان یک نهاد حمایتی را ۴ هزار و ۸۴۸ نفر اعلام کرد و گفت: این نهاد انقلابی یک هزار و ۷۳۱ نفر اشتغال ایجاد کرده که ۳۶ درصد تعهدش را شامل میشود.
استاندار اردبیل بیان داشت: مرکز رشد فناوری به ۵۵ درصد، میراث فرهنگی به ۸۵ درصد و ورزش و جوانان به ۵۵ درصد تعهد اشتغال خود در سال جاری عمل کردند.
این مسئول از دستگاههای اجرایی خواست در تعهد اشتغال به انتظارات عمومی و مطالبات مردمی به ویژه قشر جوان و نوجوان پاسخگو باشند و حتی بالاتر از تعهد خود در صورت توان به تعهدات اشتغال کمک کنند.
وی گفت: اگر دستگاهی به تعهدات خود عمل کرده است باید کمک کند تا بخشی از تعهدات سایر دستگاهها نیز تحقق پیدا کرده تا در پایان سال بتوانیم در پیشگاه ملت رو سفید باشیم.
نیکزاد، آموزش و پرورش، فنی و حرفهای، حمل و نقل و شهرسازی را از دستگاههای برتر حوزه اشتغال اعلام کرد و افزود: در سه ماه فرصت باقیمانده تا پایان سال امیدواریم سایر دستگاهها نیز تعهدات خود را افزایش داده و در دو هفته آینده تعهد اشتغال محقق شده استان اردبیل به ۷۰ درصد برسد.
وی ابراز داشت: اداره کل زندانها، جهادکشاورزی، علوم پزشکی، بهزیستی، آب منطقهای، شهرکهای صنعتی، صندوق مهر امام رضا، صنعت معدن و تجارت، فرهنگ و ارشاد، کمیته امداد از جمله دستگاههایی هستند که زیر ۵۰ درصد به تعهد اشتغال خود عمل کردند که شایسته است با توانی مضاعف تر تا پایان سال بتوانیم ۱۰۰ درصد تعهد ۴۳ هزار و ۹۰۷ نفری استان را تحققی عینی ببخشیم.
این مسئول با قدردانی از بهزیستی در ارتقای وضعیت اشتغال برای مددجویان و معلولان گفت: زمانی که ما به تعهدات خود و وظایفی که بر عهده ما گذاشته شده عمل میکنیم در هنگام مراجعه به خانه احساس شرمندگی و ضعف و ناتوانی نمیکنیم بلکه شاداب تر در منزل و زمان استراحت حاضر میشویم و یقین داریم با عملکرد مثبت رضایت مردم را نیز فراهم کردیم.
نیکزاد بیان داشت: در پایان سال از دستگاههایی که در حوزه اشتغال توانسته باشند به تعهدات خود عمل کنند به صورت معنوی و مادی تجلیل خواهد شد.
پرداخت تسهیلات مشاغل خانگی بسیاری از دغدغه اشتغال را کاهش میدهد
استاندار اردبیل با اشاره به دستور دوم جلسه در خصوص مشاغل خانگی گفت: بانک ملی در مابین دو جلسه قبلی از اعتبارات ۹۰ و ۹۱ حدود ۴۴۰ میلیون تومان پرداختی داشته است.
این مسئول بیان داشت: بانک ملی برای ۵۹ پرونده اشتغال مشاغل خانگی ۲ میلیارد و ۴۷۰ میلیون ریال پرداختی داشته که در سامانه به ثبت نرسیده است.
وی در خصوص عملکرد بانک رفاه نیز گفت: این بانک حدود ۱۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان از محل اعتبارات سال ۹۰ مشاغل خانگی پرداخت کرده که بانک مسکن نیز توانسته است برای پنج پرونده ۱۵ میلیون تومان پرداخت کند.
نیکزاد در خصوص عملکرد بانک صادرات نیز گفت: بانک صادرات از سهمیه سال ۹۱، ۲۹۹ میلیون تومان، بانک تجارت ۱۷۴ میلیون تومان و بانک سپه نیز ۳ میلیون تومان پرداختی داشته است.
وی بیان داشت: بانک کشاورزی از سهمیه سال ۹۰، ۳۴۱ میلیون ریال پرداختی داشته و پست بانک نیز از محل سهمیه سال ۹۰ ، ۵۸ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان به متقاضیان در این حوزه پرداخت کرده است.
این مسئول افزود: از تلاش بانکهایی نظیر صادرات، تجارت، کشاورزی و پست بانک در اهتمام جدی برای پرداخت مشاغل خانگی قدردانی میکنیم.
نیکزاد اظهار داشت: همه بانکها باید در پرداخت رقم ۳ تا ۵ میلیون تومان برای مشاغل خانگی همت مضاعفی داشته باشند چرا که این رقم میتواند چرخ زندگی برخی از افراد جامعه را رونق بخشد.
استاندار اردبیل در بخش دیگری از سخنان خود به پرداختی مانده تسهیلات بنگاههای زودبازده نیز اشاره کرد و افزود: بانک ملی از رقم ۲۱۱ میلیارد تومانی سهمیه خود یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان طرح مصوب کرده که در روزهای آینده نسبت به پرداخت آن اقدام میکند.
این مسئول بیان داشت: بانک ملت ۱۸۸ میلیارد تومان تعهد پرداختی دارد که ۱۷ میلیارد ریال توسط این بانک به شرکت نیکان پرداخت شده است.
وی ادامه داد: بانک تجارت ۱۴۳ میلیارد تومان مانده تسهیلات بنگاههای زودبازده دارد که تاکنون برای پرداخت ۲۱ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال طرح این بانک مصوبه داشته است.
نیکزاد اظهار داشت: بانک صادرات از سهمیه ۱۳۱ میلیارد تومانی خود حدود ۳۶.۵ میلیارد ریال پرداختی داشته و ۵۵۰ میلیارد ریال نیز در دست اقدام دارد.
وی به عملکرد بانک رفاه از محل ۴۴ میلیارد تومان اشاره کرد و افزود: در این زمینه بانک رفاه پرداختی نداشته و بانک سپه نیز بین دو جلسه از سهمیه ۹۵۴ میلیارد تومانی حدود ۳۶۰ میلیون تومان پرداخت کرده است.
اشتغال روستایی باید جان بگیرد
این مسئول در بخش دیگری از سخنان خود به طرح ارائه شده فنی و حرفهای استان در خصوص ایجاد فرصتهای اشتغال برای روستاییان اشاره کرد و گفت: باید طرحهای ما در روستاها به ترغیب و تشویق علاقهمندان برای حرفه آموزی و مهارت آموزی منجر شود نه اینکه بخواهیم در جلوی اشتغال مولد روستایی مانعی ایجاد کنیم.
نیکزاد بیان داشت: نباید با برخی اقدامات مشکلات مردم را دو چندان کنیم بلکه باید با قوانینی آسانتر و برنامههایی که در راستای بهبود اوضاع و امور باشد به مطالبات روستاییان پاسخ دهیم.
استاندار اردبیل بیان داشت: ما آمادگی داریم از طریق مراکز فنی و حرفهای آموزشهای رایگان را در اختیار متقاضیان قرار دهیم تا در مسیر اشتغال، کار آفرینی تولید و فروش محصولات آنها مشکلی به وجود نیاید.
این مسئول به فضا سازی پست بانک از طریق ۳۲۰ مرکز پست بانک برای ارائه خدمات آموزشهای مجازی اشاره کرد و افزود: در این زمینه تمام دستگاههای اجرایی باید به کمک فنی و حرفهای بیایند تا بخشی از اشتغال مورد نظر محقق شود.
وی ادامه داد: البته در خصوص رشتههای اشباع شده نمیتوان رغبت و شور و حال اشتغال ایجاد کرد و ضرورت دارد در ازدیاد برخی رشتهها جلوگیریهای لازم صورت بگیرد تا شاهد رشد قارچ گونه چنین رشتههایی نباشیم.
نیکزاد در خصوص رایگان بودن آموزشهای فنی و حرفهای نیز گفت: در این زمینه نیز بنده مخالف رایگان بودن آموزشها هستم چرا که رایگان بودن زمینه رغبت بیشتر به یادگیری را از بین میبرد.
به گزارش خبرگزاری فارس ، استاندار اردبیل در پایان سخنان خود از دستگاههای اجرایی به ویژه مدیریت امور روستایی و فرمانداران خواست در اجرای طرح فنی و حرفهای استان اردبیل با هدف آموزش تولیدات محصولات بازار محور و تولید و فروش آن یاریگر این مجموعه باشند.