معاون نهضت سوادآموزی آموزش و پرورش استان اردبیل گفت: بر اساس آخرین سرشماری در سال ۹۰در سطح استان اردبیل ۷۶ هزار بیسواد شناسایی شدهاند.
اردبیل نیوز: عوض سیفاللهزاده ظهر امروز در مراسم گرامیداشت سالروز تشکیل نهضت سوادآموزی و در تجلیل از آموزشیاران نهضت اظهار داشت: در یک حرکت بینظیر با صدور فرمان امام در هفت دی ماه ۵۸ نهضت سوادآموزی تشکیل شد که از برکات بینظیر انقلاب اسلامی و زمینهساز رشد و بالندگی جامعه اسلامی ما بود.
وی به اهمیت علم و سوادآموزی در مکتب اسلام و ارزش و جایگاه آن به عنوان یک اصل اساسی اشاره کرد و یادآور شد: کشورمان ایران در ریشهکنی بیسوادی جزو کشورهای پیشگام جهان است که بعد از پیروزی انقلاب و با دستور امام راحل (ره) این نتیجه حاصل شده تا مبارزه بیامان با جهل و نادانی صورت گیرد.
معاون نهضت سوادآموزی آموزش و پرورش استان اردبیل با اشاره به اینکه در توسعه سوادآموزی مهمترین مطلب ایجاد شور و علاقه برای یاد گرفتن علم به افراد بیسواد بوده، خاطرنشان کرد: امروز بسیاری از سوادآموزان دهههای اول انقلاب جزو نخبگان و برجستگان این کشور هستند چرا که با بهرهمندی از نعمت سواد توانستند جایگاه خود را ارتقا داده و از منزلت والاتری برخوردار شوند.
سیفاللهزاده با یادآوری اینکه در سطح دنیا به ازای هر پنج نفر یک نفر بیسواد وجود دارد که در دهههای اخیر به ریشهکنی این پدیده نامبارک همتی وافر شده، گفت: قطعاً توسعه سواد ابزاری برای توسعه جوامع در حوزه اشتغال و مسائل اقتصادی و همچنین مبانی توسعه یافتگی است.
این مسئول تاکید کرد: البته اعداد و ارقامی که از سوی مسئولان در خصوص افراد کم سواد اعلام شده نشانگر این مسئله است که حدود ۹ میلیون نفر در کشور از سواد پایینتر اما قدرت نوشتن و خواندن در حد گذران زندگی برخوردار هستند اما برای رسیدن به تحصیلات آکادمیک و دانشگاهی و سطوح دبیرستانی باید سرمایهگذاری و هدفگذاری درستی را انجام دهیم.
معاون نهضت سوادآموزی آموزش و پرورش استان اردبیل بیان داشت: بر اساس آخرین آمار در کل کشور حدود ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر بیسواد گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال وجود دارد که خود این امر ارادهای والاتر میطلبد تا بتوانیم مشکلات احتمالی را برطرف کنیم.
سیفاللهزاده افزود: میانگین ۸۷ درصد جمعیت با سواد استان در سال ۸۵ در آخرین سرشماری به ۹۱ درصد افزایش یافته و قرار است تا پایان برنامه پنجم توسعه این میانگین به ۱۰۰ درصد علمآموزی و سوادآموزی جمعیت استان برسد.
وی تصریح کرد: میانگین باسوادی در کشور در سالهای گذشته ۴۵ درصد بوده که ما همچنان حدود دو درصد با میانگین کشوری در بحث سوادآموزی فاصله داریم در حالی که قبل از انقلاب این فاصله حدود ۱۶ درصد بود که با تلاشهای صورت گرفته سعی کردیم برخی خلاها و نارساییها را جبران کنیم.
این مسئول گستردگی مناطق روستایی و مهاجرپذیر بودن برخی شهرها را از مشکلات نهضت سوادآموزی اعلام کرد و ادامه داد: با توجه به اینکه شهرهای اردبیل و پارسآباد از شهرهای مهاجرپذیر هستند ما در پوشش سوادآموزی این مناطق و همچنین روستاهای پراکنده با برخی تنگناها روبهرو هستیم که انتظار میرود با یک سیاست و حرکت مناسب بتوانیم تا پایان برنامه پنجم و سال ۹۳ ریشه بیسوادی در استان اردبیل را از بین ببریم.
به گزارش خبرگزاری فارس، در ادامه این مراسم فریبا پوروثوقی چهره موفق سوادآموزی و آموزشیار نهضت سوادآموزی اردبیل در سخنانی با یادآوری اینکه از سال ۷۰ تحصیل خود را از طریق نهضت سوادآموزی آغاز کرده و بعد از مقدماتی و راهنمایی و تحصیل در مقطع دبیرستان در سال ۷۵ با شرکت در کنکور از مدیریت دولتی پذیرفته شده، گفت: هم اکنون در شهرستان اردبیل به عنوان آموزشیار در خدمت بیسوادان هستیم و در تلاش هستیم تا با شور و علاقه افراد بیسواد را جذب کلاسهای نهضت کنیم.
وی به مشکل جذب و نگهداری افراد بیسواد اشاره کرد و متذکر شد: به نظر میرسد آنچه که در این مسیر گاه برای فراگیران مشکلاتی را به وجود میآورد دلسردی و بیرغبتی در سوادآموزی آن هم در سنین بالاست که سعی میکنیم با دادن امید چنین روحیهای را به شکل مثبت تقویت کنیم.